Ben jij het ongedierte in of rond je huis of in de keuken meer dan zat? Mogelijk heb je al van alles geprobeerd om vogels, insecten of knaagdieren van je terrein af te krijgen en heeft niets geholpen. Tja, dat kan gebeuren met doe-het-zelfmiddelen, zoals sprays of lokdoosjes. Beter is misschien om via beestjes kwijt een ongediertebestrijder in te schakelen. Hoe dit werkt? Dat leggen we je graag uit.
Hoe maak je contact met een ervaren ongediertebestrijder?
Je gaat naar de website van beestjes kwijt. Hier vul je je postcode of woonplaats in. Je krijgt dan direct het telefoonnummer te zien van een ervaren ongediertebestrijder uit je eigen provincie. Een lokale expert dus. Bel hem en hij staat je persoonlijk te woord. Er staat ook een contactformulier: ook dit kan gebruikt worden voor het maken van een afspraak.
Wat bespreek je met de ongediertebestrijder?
Je legt de ongediertebestrijder uit wat het probleem is. Hij kan dan met je afspreken voor een eerste inspectie. Het kan ook zijn dat het probleem zo duidelijk is dat inspectie niet nodig is en dat de bestrijder dus meteen kan overgaan tot bestrijding van het ongedierte. Wat er precies gebeurt, hangt af van de aard en de ernst van de ongedierteplaag. Van belang is daarom juist dat de bestrijder een goed beeld krijgt van je probleem.
Wat gebeurt er als de ongediertebestrijder langskomt?
Hij gaat eerst op onderzoek uit en maakt dan een plan van aanpak. Of hij bestrijdt de beestjes direct. Krijg je eerst een plan van aanpak, dan staat hierin omschreven wat de expert van plan is en welke prijs hij voor zijn diensten rekent. Dit soort voorstellen worden meestal opgemaakt als er sprake is van een arbeidsintensief dan wel complex ongedierteprobleem. Ga je akkoord met het plan, dan begint de bestrijder meteen aan de werkzaamheden of jullie prikken hier samen een nieuwe datum voor.
Wat doet een ongediertebestrijder precies?
De aanpak van de expert hangt af van de aard van het beestje en van de ernst van de plaag. Insecten worden meestal aangepakt met insecticide. Voor knaagdieren wordt rodenticide gebruikt of er worden klemmen geplaatst. Bij overlast door vogels mag vrijwel alleen wering aangebracht worden. In veel gevallen gaat het om zowel bestrijding als preventie.
Waarom zou ik een expert inhuren als ik die ene muis zelf kan vangen?
Als je last hebt van één muis, dan heb je geluk. Maar muizen komen meestal niet alleen… zie maar eens honderd muizen te vangen met die twee valletjes die je net hebt gezet. Tegen de tijd dat je inderdaad twee muizen vangt, hebben die zich al drie keer voortgeplant… met tien muizen per worp. Zo kunnen we nog wel tal van voorbeelden geven!
De keuze is aan jou: zet je wat goedkope middelen in en wacht je tot de plaag vanzelf verdwijnt (in de praktijk wordt het vaak juist erger) of kies je voor een iets duurdere, maar wel efficiënte oplossing van een ongediertedeskundige? Kies je voor het laatste, dan kies je verstandig. Ga daarom vandaag nog naar beestjes kwijt en maak meteen kennis met jouw lokale expert!