Alles wat je moet weten over een betonvloer

Vloeren… Ze zijn er in alle soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. Als je een vloer in je woning wilt aanleggen, denk misschien snel aan een houten vloer of tegelvloer, maar waarom ga je niet een keer voor een betonvloer? Dit type vloer biedt namelijk heel veel voordelen. Bovendien bestaat er niet maar één type betonvloer, maar zijn er twee verschillende soorten betonvloeren, namelijk een massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook. In dit artikel kom je alles te weten over deze verschillende betonvloeren en de voordelen ervan.

De voordelen van een betonvloer

Als je voor een betonvloer kiest, ga je voor een vloer van hoge kwaliteit. Betonvloeren zijn namelijk erg duurzaam en bovendien slijtvast. Daarnaast zijn ze stof- en vuilafstotend en zijn de vloeren eenvoudig te reinigen. Buiten al deze praktische voordelen, is de vloer ook nog eens heel mooi. Een groot voordeel van een betonvloer, is dat deze naadloos is, waardoor de vloer erg strak oogt. De vloeren hebben een modern uiterlijk en zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Wat is een massieve betonvloer?

Zoals al benoemd, heb je de keus uit een massieve betonvloer of een gietvloer in betonlook. Een massieve betonvloer is een vloer die voor 100 procent uit beton bestaat. Dit type vloer is erg zwaar en is zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Een massieve betonvloer binnenshuis is minimaal 7 centimeter dik, terwijl deze buitenshuis minimaal 15 centimeter dik is. Een massieve betonvloer is de standaard betonvloer, wat inhoudt dat deze naadloos is en in meerdere kleuren is te verkrijgen. Dit type vloer past uitstekend in een industrieel interieur.

Wat is het verschil met een gietvloer met betonlook?

Maar wat is dan een gietvloer met betonlook? Het grootste verschil tussen een massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook is de dikte. De gietvloer met betonlook is een heel stuk dunner. Deze is namelijk maar 1 tot 5 millimeter dik. Dit betekent ook dat dit type vloer een stuk minder zwaar is en daardoor de fundering minder belast. Je kunt een gietvloer met betonlook natuurlijk op de grond leggen, maar ook op trappen of de wanden van de badkamer, bijvoorbeeld. Deze soort vloer is goed bestand tegen vocht, sterk en slijt nauwelijks. Ook bij deze vloer kun je profiteren van een makkelijk onderhoud. Bovendien is de vloer beschikbaar in verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *