Ben je op zoek naar een vloer voor je woning of heb je een nieuwe vloer nodig in je bedrijf? Gietvloeren en betonlook vloeren zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze vloeren zijn in verschillende kleuren beschikbaar en passen binnen elk interieur. Maar ze hebben nog veel meer voordelen. In dit artikel kom je alles te weten over gietvloeren en betonlook vloeren en de voordelen ervan, zodat je straks helemaal overtuigd bent van je aankoop.
Wat is een gietvloer?
Een gietvloer is een afwerkvloer die op een al bestaande dragende vloer wordt gegoten. De gietvloer wordt met de hand aangebracht. Meestal worden deze vloeren gemaakt van epoxy of polyurethaan. De gietvloer is een erg stevige vloer, waardoor deze uitstekend te gebruiken is in openbare gebouwen als scholen, musea en winkels. Bovendien zijn gietvloeren erg duurzaam, slijtvast en vochtwerend. Maar de vloeren zijn ook mooi. Ze zijn volledig naadloos en kunnen precies op maat geworden – anders dan de meeste vloeren waarbij je afhankelijk bent van standaard afmetingen. Een gietvloer heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk schoon te maken.
Wat is een betonlook vloer?
Een betonlook vloer is vergelijkbaar met een gietvloer. Het grootste verschil is het feit dat een betonlook vloer eruit ziet als een betonvloer – zoals de naam al doet vermoeden. Toch profiteert dit type vloer van alle voordelen die een gietvloer met zich meebrengt. Zo wordt ook een betonlook vloer met de hand gegoten en is deze volledig naadloos. Ook deze vloer is eenvoudig schoon te maken – en te houden – en behoeft weinig onderhoud. Bij de betonlook vloer worden twee kleuren met elkaar gemengd, waardoor er een mooi patroon ontstaat dat niet te onderscheiden is van een echte betonvloer.
Waarom een betonlook vloer in plaats van een betonvloer?
Maar als de betonlook vloer dan zo veel op een betonvloer lijkt, waarom zou je dan niet gewoon voor een betonvloer kiezen? Een betonvloer is mooi en sterk, maar heeft ook een aantal nadelen. Zo is deze vloer erg dik – binnen minimaal 7 centimeter en buiten minimaal 15 centimeter – en daardoor ook zwaar. Als je er vloerverwarming of isolatie onder plaatst, wordt de vloer nog dikker. Niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Een betonlook vloer is veel dunner, namelijk 1 tot 5 millimeter. Dit maakt de vloer veel lichter en flexibeler. Bovendien is ook de betonlook vloer erg sterk.
You may also like
-
Oplaadbare warmtekussens: altijd warmte binnen handbereik
-
Een huis kopen in Groningen: waar moet ik op letten?
-
Vergunningen voor het plaatsen van dakramen: Waar moet je op letten?
-
Bespaar energie met deze tips voor efficiënt airco-gebruik
-
Waarom aluminium voordeuren de slimme keuze zijn voor een stijlvol huis