Op zoek naar een moderne vloer? De visgraat vloer of gietvloer zijn ideaal!

Het zoeken naar de juiste vloer kan erg lastig zijn. Je moet namelijk met veel dingen rekening houden. Zo moet de vloer van goede kwaliteit zijn en is het fijn als er niet veel onderhoud verricht hoeft te worden. Maar de vloer moet natuurlijk ook bij het interieur van de ruimte passen, aangezien een vloer enorm in het oog springt. Vloeren zijn er in alle soorten en maten, zo heb je moderne en klassieke vloeren. Wil je een moderne vloer? Kijk dan eens naar een visgraat vloer of gietvloer.

Visgraat vloer

Bij elk woonprogramma dat je op televisie aanzet, kom je deze weer tegen: de visgraat vloer. Het is één van de populairste moderne houten vloersoorten van dit moment. En dat terwijl dit type vloer al eeuwenoud is. De visgraat vloer heeft dan ook een erg mooie uitstraling. Je kunt gerust zeggen dat de vloer een tijdloze uitstraling heeft. De visgraat vloer is er in verschillende maten en materialen. Je kunt kiezen voor dunne, maar ook voor dikke planken. Bovendien is vloerverwarming mogelijk voor een visgraat vloer. Echter zijn er wel enkele nadelen. Zo is de visgraat vloer redelijk duur en is deze niet vochtbestendig.

Gietvloer

Ook de gietvloer staat bekend om zijn mooie uiterlijk. Echter is het niet te vergelijken met dat van de visgraat vloer. Waar de visgraatvloer meestal van hout wordt gemaakt, heeft de gietvloer het uiterlijk van beton. Gietvloeren worden handmatig aangelegd, wat je in sommige gevallen ook terug kunt zien in de patronen van de vloer. Bovendien is de gietvloer erg strak en modern, en zie je geen naden. Je kunt de afmetingen zelf bepalen. Tevens is het materiaal erg sterk en veilig en is de gietvloer slijtvast en vloeistofdicht. Daarnaast is de vloer makkelijk in onderhoud.

Welke is de beste ?

Aangezien de visgraat vloer en de gietvloer twee heel verschillende vloeren zijn, zijn deze lastig met elkaar te vergelijken. Welke je kiest, hangt er vooral vanaf wat jouw smaak is. Houd je meer van een klassieke, maar toch ook moderne uitstraling? Dan is de visgraat een goede optie. Maar denk je dat je vloer zwaar belast wordt doordat er veel mensen op moeten lopen? Dan kun je juist weer beter voor de gietvloer kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *