Met de tijd meegaan: de duurzame woning

Bij het uitzoeken en uiteindelijk inrichten van je nieuwe huis kun je natuurlijk rekening houden met jouw eigen wensen en voorkeuren. Maar het milieu is ook belangrijk!

Gelukkig zijn dit zaken die helemaal niet ver van elkaar af staan maar juist uit zichzelf al nader tot elkaar komen. Probeer je jezelf een plezier te doen, dan handel je dus automatisch al milieubewust, willen we maar zeggen! Hoe dat precies in elkaar zit? Dat doen we heel graag hieronder uit de doeken. Misschien inspireren we je zelfs tot wijzigingen en renovaties waarvan je tot nu toe nog niet eens wist dat je ze eigenlijk wel kon gebruiken. Wat ons niet zou verbazen, er zijn al veel vreemdere dingen voorgevallen.


Bewuste keuze


Wanneer je nieuwe onderdelen voor je woning gaat aanschaffen, van kozijnen en ruiten tot overkappingen en deuren, let je er het beste op waar die van gemaakt zijn. De materialen kunnen namelijk isolerende eigenschappen hebben maar ook nog eens op een zeer milieuvriendelijke manier zijn gefabriceerd. Dat betekent dat zowel het productieproces als het in gebruik nemen ervan niet schadelijk is voor de omgeving. In veel gevallen gaat het hier verbazingwekkend genoeg om kunststof. Voor veel mensen is dat juist synoniem voor vervuiling, maar schijn kan dus bedriegen! Bovendien heeft dit materiaal nauwelijks tot geen onderhoud nodig, ook handig.

Al deze onderdelen zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Zo kun je voor een donkere of juist lichte deur prachtig bijpassend zwart deurbeslag kopen. Esthetiek hoeft namelijk geen tweede viool te spelen!


Lang zal die leven

Natuurlijk, want we hebben het over kunststof onderdelen. In de oceanen en de vrije natuur kan het schade doen, mede omdat het niet vergaat. Maar dat laatste is hier juist een voordeel! Je zult dus extra lang profijt hebben van de aanvullingen op en vervangingen voor de onderdelen van je woning die jij kiest. En ben je er nou toch op uitgekeken? Dan kan de kunststof die je niet meer nodig hebt heel gemakkelijk gerecycled worden!


Keulen en Aken


Die zijn niet in één dag gebouwd. En milieubewuste oplossingen hoeven helaas niet goedkoop te zijn. Dus kijk of je de gulden middenweg weet te vinden. Dat betekent dat je vele zaken milieubewust kunt oplossen met kunststof maar in andere gevallen voor de wat meer voordelige materialen kiest. Kijk goed naar de eigenschappen van alle onderdelen die je aanschaft. Waar zijn ze van gemaakt, waar komen ze vandaan, hoe lang doe je ermee, etc. Zo kun je de beste afweging voor jezelf maken.

Veel succes met de totstandkoming van jouw milieubewuste nieuwe optrekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *