chateau

Chateau Meiland wijnen

Wijnen, wijnen, wijnen! Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen! De populaire familie van de Nederlandse televisie lanceerde afgelopen jaar hun eigen wijnmerk. Dit is natuurlijk een slimme zet maar dat is het niet alleen. Het viel goed in de smaak bij de kijkers, mensen en wijnkenners. Maar hebben we het hierbij nou over party wijnen, normale wijnen of mousserende wijnen? En hoe smaakt het nou eigenlijk? Wij gaan daar in dit artikel antwoord op geven! Wat goééééééd van ons hé?

Wat is het?

Veel mensen gaan er al vanuit dat jij wel weet waar we het over hebben maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij dit nog niet weet. We praten hierover een bekend Tv-programma. We volgen in dit programma Martien, Erica Meiland, Maxime Meiland en Montana Meiland. Ze waren bekend van het programma “Ik Vertrek”. Vanwege succes heeft de familie een eigen televisieshow gekregen genaamd Chateau Meiland. Het is een Nederlandse realitysoap. Het was een razend succes en het had gemiddeld zo’n miljoen kijker per week. Veel hé? In de het programma is te zien hoe de familie aan de slag gaat met het chateau in Frankrijk. Ze gaat het verbouwen tot een mooi bed en breakfast. Ze staan bekend om hun leuke uitspraken zoals: Wat goéééd, wijnen wijnen wijnen en wat vréééselijk! 

De wijnen

Ze hebben hun eigen wijnmerk sinds december vorig jaar. Nu vraag je je misschien af, maar waarom wijn? Dit is iets wat de familie graag doet en dit was ook veel terug te zien in het programma. Een wijntje kon bij hun zeker geen kwaad. En wat is er nou leuker dan van je hobby een beroep maken? Op de flessen staat “La Famille Meiland”. Ze hebben drie wijnmerken. Dit zijn een Merlot, Chardonnay en een rosé.

La famille Meiland Merlot

Dit is een soepel maar krachtige wijn. Het hoofdingrediënt is de “Merlot-druif” uit Bordeaux. Deze wijn is heerlijk in combinatie met een stukje rood vlees. 

La famille Meiland Chardonnay

Het is een frisse wijn! De ingrediënten waaruit de wijn o.a. bestaat zijn: perzik, ananas, peer en citrus. De wijn is soepel van smaak en is geschikt voor meerdere gelegenheden. Het is goed te combineren met een stuk gerookte vis of voor bij de borrel. 

La famille Meiland Rosé

Bij een heerlijke rosé denken mensen al gauw aan de warme zomerdagen. De ingrediënten die deze wijn bevat zijn:

  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Rode bessen

De ingrediënten zorgen voor een fruitige en frisse smaak! Het is een lekkere wijn om buiten (in de tuin), in het zonnetje te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *