Is dit het juiste moment om jouw panden te verkopen?

Ben je in het gelukkige bezit van één of meerdere beleggingspanden? Dan is het advies om met enige regelmaat de balans op te maken. Wat doe je op dit moment met de panden? Welk rendement draai je met de panden? En is wellicht het moment aangebroken om de beleggingspanden te verkopen? Stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf kritisch naar moet kijken.

Beleggingspand verkopen

Is een beleggingspand verkopen op dit moment interessant? Er zijn zeker meerdere redenen waarom je op dit moment jouw beleggingspand kunt verkopen:

  • Bijzonder veel vraag. In de huidige wereld is een tekort aan panden en woningen. Dit resulteert in bijzonder veel vraag, waardoor je snel jouw pand(en) kunt verkopen.
  • Bijzonder hoge prijzen. De hoge vraag resulteert ook in bijzonder hoge prijzen. Door nu jouw beleggingspand te verkopen, kun je flink wat geld verzilveren.

Maar, ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat de prijzen blijven stijgen? Daar denken meerdere experts anders over. Sommige experts verwachten dat de prijzen inderdaad blijven stijgen. Andere experts verwachten echter dat op termijn de prijzen in elkaar zakken. Zij verwachten in feite dat de huidige bubbel doorgeprikt gaat worden.

Beleggingspand aan blijven houden

Zie jij het niet zitten om jouw beleggingspand te verkopen? Dan doe je er verstandig aan om jouw pand aan te blijven houden. Daarbij is het advies wel om goed naar het rendement van het pand te kijken. Haal je op dit moment het optimale rendement? Of kun je mogelijk veranderingen doorvoeren, waardoor je een (nog) hoger rendement gaat draaien?

Onder aan de streep hoeft overigens niet alleen om geld te draaien. Je kunt er ook voor kiezen om appartementen in jouw pand te creëren, waardoor je mensen een fijn dak boven het hoofd kunt bieden. Gezien de krapte op de huizenmarkt is ook dat wel zo wenselijk. Het is echter jouw beleggingspand, dus het is aan jou om op dit vlak de juiste keuzes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *