zwembad

Hoe werkt een zwembadpomp?

Wanneer je in het bezit bent van een zwembad, brengt dit ongelooflijk veel voordelen met zich mee. Zo bied het verkoeling op hete dagen, maar is het tegelijkertijd ook een fitness op zich. Het trekken van baantjes en zwemmen in het algemeen is namelijk ontzettend goed voor de lichamelijke beweging. Omdat zwemmen erg leuk is, maakt het sporten een stuk leuker. Zeg nou zelf, ben je liever aan het zwemmen of een aantal kilometer aan het lopen op een loopband? Natuurlijk kies je dan voor het zwembad. Bij de aanschaf van een zwembad en de installatie hiervan zitten wel een aantal haken en ogen. Zo dien je goed na te denken over de manier waarop je het zwembad schoon gaat proberen te houden. Dit kan op verschillende manieren.

De makkelijkste manier is om een zwembadpomp te installeren in het zwembad. Deze pomp is zelf zuigend. Dit  betekent dat er aan twee kanten van de pomp gaten zitten. Door het ene gat wordt het water aangetrokken middels de zuigkracht van de pomp. Dit water wordt dan door een zwembad filter geleid, waarna het aan de andere kant weer uit de pomp wordt geduwd. Dit filter neemt alle vuiligheid uit het water weg, mits de juiste filter wordt gebruikt. Wanneer een te grove filter in de pomp is geïnstalleerd kan erg fijn vuil, zoals zand, niet uit het water worden gehaald. Het is hierdoor van belang dat er meerdere filters in de pomp kunnen. Dit is afhankelijk van het soort pomp dat je aanschaft.

Naast het filteren van zwembadwater, kan de pomp ook het bad vullen. Dit is een goed alternatief voor het vullen met de tuinslang, wat erg veel tijd in beslag neemt. De pomp kan worden aangesloten op een waterbron en hiermee het zwembad een stuk sneller vullen door de hoge stuwkracht die zich in de pomp bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *