Een neutrale babykamer? 6 tips!

Het is bijna zover, jouw kindje is er bijna! Je bent druk bezig inspiratie voor de babykamer op te doen. Maar zoveel roze en blauw, vind je dat wel mooi? Wij helpen jou om een neutrale babykamer te stylen.

Toch een beetje?

Wil je wat roze of blauw in je kamer, maar gewoon niet dat het teveel overheerst? Kies dan voor accenten in deze kleuren. Bijvoorbeeld een roze stoel en lichtroze knuffels op de vensterbank. Of kussens van verschillende groottes in poedertinten.  

Stel de juiste kleuren samen

Allereerst kies je de basiskleur. Bijvoorbeeld wit of grijs. Ook bruin is een mooie basiskleur. Je kunt daarnaast ook voor zwart kiezen, maar hier wordt het al gauw erg donker door. Als je voor zwart kies, is het een goeie om te combineren met wit. Vervolgens kun je een extra kleur toevoegen. Toppers van dit moment zijn: mintgroen, lichtoranje en zachtgeel.

Kies de juiste accessoires

Om de kamer warm en speels te maken, maak je gebruik van de juiste accessoires. Vind je het lastig om de juiste accessoires te kiezen? Je kunt bijvoorbeeld met letters de naam van jouw kind op de muur spellen of zet een aantal houten letters in de kast. Ook met dieren zit je altijd goed. Hang schilderijtjes met plaatjes van hondjes of konijntjes. Of kies muurstickers van uiltjes.

Maak jullie eigen plekje

Natuurlijk moet de kamer er niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel en praktisch zijn. Creëer daarom jullie eigen hoekje in de kamer. Bijvoorbeeld een grote velvet stoel waarin je jouw kindje de fles kunt geven of samen een boekje kunt lezen.

Varieer met materialen

Als je voor klassieke en neutrale kleuren als wit, grijs en bruin kiest, kan het al gauw een beetje saai worden. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van verschillende materialen. Creeer warmte en een natuurlijke look met een houten wiegje. Of kies voor een strakke look door metalen pootjes onder de stoel te zetten en zilver terug te laten komen in het geheel.
Een groot wollen kleed op de grond kan ook net even dat beetje extra geven.

Kies een gave print

Ook een geweldig idee is het gebruik van een print. Hoe mooi staat een gouden sterrenprint op een witte muur? Je kunt één hele muur hiermee bedekken of juist. Hoe dan ook een echte eyecatcher. Je maakt de kamer hier speels mee, zonder er een overkill van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *