keuken verbouwen

Geen geld voor een keuken maar toch willen verbouwen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je keuken wilt gaan verbouwen om het moderner te maken, eens wat anders proberen qua stijl of omdat het nodig is (denk aan kapotte kookplaat of een brand waardoor niks meer bruikbaar is). Het kost alleen best veel geld om een keuken te verbouwen. Je kan dit geld lenen bij de bank of een optie die niet veel mensen kiezen is je huis verkopen en terug huren. In dit artikel krijg je daar meer informatie over.

Voordelen van terug huren

Het terughuren van je huis brengt nadat je in één keer flink wat geld kan krijgen ook nog een aantal andere voordelen met zich mee:

  • Je kunt in je eigen woning blijven wonen en je hebt toch nog de overwaarde in handen. Zo loop je niet ineens tegen een financiële muur op waar je niet omheen kan;
  • Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud aan de woning en de waardevermindering daarvan. Een huurwoning blijft hetzelfde waard namelijk;
  • Je bent ook ‘verlost’ van verschillende belastingen die je niet meer hoeft te betalen of deels niet. Een van de belastingen waar je maar een deel van hoeft te betalen is de rioolheffing. Het eigenaarsdeel moet door de verhuurder betaald worden en het gebruikersdeel door de huurder. Dit kan alleen per gemeente nog verschillen. De OZB (Onroerende Zaakbelasting) hoef je dan weer helemaal niet te betalen als huurder.

Verbouwkosten

Een keuken verbouwen kost over het algemeen best wel wat geld. Je moet namelijk (als je van een gasplaat naar keramische plaat gaat) het de buizen afsluiten, elektriciteit er naar toe leiden, etc. Veel mensen willen aan hun keuken een eigen twist geven zodat het een unieke keuken naar hun smaak is. Je kan er ook voor kiezen om een standaard keuken te kopen. De prijzen hiervan kunnen erg verschillen. Met het ene materiaal ben je met een eigen keuken goedkoper uit dan een standaard keuken en andersom ook.

Wil je toch je huis verkopen en terughuren? Dit kun je heel gemakkelijk doen via bagrovastgoed.nl. Met hun 45 jaar aan ervaring ben je verzekerd van het beste advies over terughuren. Na een bezichtiging van de makelaar wordt de waarde bepaald van de verkoop en wat je per maand moet gaan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *