Waarde huis

Van deze verbouwingen stijgt de waarde van je huis!

De meeste mensen vinden het ontzettend leuk om te gaan verbouwen. Het is de manier om het door jou verdiende geld te investeren in het groter of mooier maken van je huis. Daarnaast zijn er een aantal verbouwingen waardoor jouw huis zal stijgen in waarde. Wil je hier graag meer over weten en ben je van plan om jouw woning te gaan verbouwen? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken. In dit artikel worden de juiste verbouwingen benoemd zodat jij hier rekening mee kunt houden bij het opknappen van jouw woning.

Een aanbouw of dakkapel

Om te beginnen zal een aanbouw of een dakkapel voor meer woonoppervlakte zorgen. Hierdoor zal de waarde van je woning ook meer worden. Het aantal euro’s dat jouw woning stijgt in waarde hangt bij een uitbouw af van het aantal vierkante meter. Bij een grote uitbouw zal de stijging in de woningwaarde natuurlijk een stuk forser zijn ten opzichte van een kleine uitbouw.

Meer comfort in je woning door een verbouwing

Een andere soort verbouwing binnen in je huis kan ook zorgen voor een stijging van de woningwaarde. Deze soort verbouwingen zijn verbouwingen waarmee je meer comfort en of luxe in je woning creëert. Op het moment dat jouw woning beschikt over een zeer luxe keuken of badkamer onderscheid het zich ten opzichte van andere woningen. Hierdoor zal de woning meer geld waard worden dan dezelfde woning zonder luxe badkamer of keuken.

Een kostenbesparende verbouwing

Tot slot zal een kostenbesparende verbouwing zorgen voor een stijging van de waarde van jouw woning. Bij een kostenbesparende verbouwing kun je denken aan betere isolatie van de woning, waardoor er minder energiekosten zullen zijn. Ook zonnepanelen is een voorbeeld van een kostenbesparende verbouwing. Door zonnepanelen op je woning te leggen, zullen onder andere de maandelijkse stroomkosten veel lager zijn. Hierdoor zullen mensen die dit willen meer geld voor de woning moeten betalen.

Het meten van een waardestijging

Op het moment dat jij in het verleden al een van deze verbouwingen hebt gedaan, kan het zijn dat jij nog helemaal niet op de hoogte bent van het feit dat de waarde van jouw woning is gestegen. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk online de waarde huis opvragen bij kadasterdata.nl. Deze handige tool kun je ook gebruiken om de waarde van de woning van de buren te bekijken en te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *