huis andere look

Geef je huis een compleet andere look

Wil je wat anders met je huis? Ben je opeens alles zat, is het tijd voor verandering, en wil je het liefst je hele interieur op straat zetten, zodat je compleet opnieuw kunt beginnen? Klinkt, leuk, en spannend. Maar weet ook: misschien is dat helemaal niet nodig, en kom je met wat kleinere aanpassingen ook een heel eind.

Saai

Heb je dat ook wel eens gehad? Dat je door je huis liep, en je opeens afvroeg waarom het er in hemelsnaam zo uitzag. Zo saai, zo nietszeggend. Zo alsof er al jaren niet over is nagedacht? Hoe mooi je je huis ook inricht, het moment waarop je je afvraagt of het echt niet anders of beter kan komt vroeg of laat altijd een keertje. Vaak komt dat doordat je in de loop der jaren wat minder ‘stijlvast’ bent geworden. Je hebt je huis, of alleen je woonkamer, ooit ingericht met een bepaald idee, en bepaalde stijl in je hoofd. Toen je ermee klaar was, zag het er waarschijnlijk prachtig uit. In de loop der jaren laat je de stijl vaak echter een beetje los. Heb je een landelijk interieur, waar toch opeens een moderne stoel in komt te staan. Of koop je een nieuwe lamp, omdat je hem zo mooi vindt, maar niet omdat hij zo goed bij je interieur past.

Wil je dit oplossen, dan zal je een belangrijke beslissing moeten maken: blijf ik bij mijn stijl, en ga ik deze weer wat beter doorvoeren, of is het tijd om het roer rigoureus om te gooien?

Hoe?

Welke keuze je maakt, is heel persoonlijk. Is er weinig meer over van de stijl die je ooit koos, omdat je smaak simpelweg veranderd is en zo ook de dingen die je de afgelopen jaren gekocht hebt? Dan zal je waarschijnlijk voor een metamorfose kiezen. Zijn de elementen die afbreuk doen aan je gekozen stijl een beetje per ongeluk je huis binnengeslopen, of staan ze uit pure gemakzucht nog in je kamer? Blijf dan lekker bij je eigen stijl, maar voer deze weer wat strakker door.

Een goede manier om een gekozen stijl te versterken, is door deuren te kiezen die erbij passen. In veel huizen vind je nog de originele, nietszeggende deuren. Kies je in een modern interieur echter voor een nieuwe binnendeur met glas, geef je de boel meteen een flinke opfrisser. Ook de voordeur kan meehelpen jouw stijl steviger neer te zetten. Het is het eerste wat mensen zien van je huis, en dus ook het eerste plekje waar je jouw stijl uit kunt dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *