Halloween

Ideeën om je huis te versieren voor Halloween

Binnen een maand staat Halloween weer voor de deur. Deze Amerikaanse feestdag raakt meer en meer ingeburgerd in onze contreien. Je kan je haast geen huis meer voorstellen zonder de nodige Halloween decoratie en versieringen. Ook onze kinderen kijken ernaar uit om op tocht te gaan in de buurt, deuren aflopen om toch lekkere snoepjes te verzamelen. Er worden zelfs halloweentochten georganiseerd voor jong en oud met de nodige griezelmomenten en versnaperingen langsheen het parcours.

Het is haast een verplichting geworden om je huis te versieren voor Halloween. Zelfs de kleinste decoratie valt op in de buurt.

Enkele ideeën om je huis te versieren voor Halloween:

Pompoenen zijn een must:

Je ziet ze overal en in alle vormen en maten langs de huizen. Sommige zijn eenvoudig, anderen zijn dan weer echte kunstwerkjes die licht geven in het donker. Hier kan je je verbeelding en creativiteit volledig in kwijt. In de meeste pompoenen is een griezelig gezicht gekerfd. Afwerking gebeurt met een kaarsje om de pompoen echt tot zijn recht te laten komen in het donker. Zelfs zonder gezicht stralen pompoenen al Halloween uit.

Vleermuizen en spinnen zijn welkom:

Om het echt spookachtig en griezelig te maken, hang je overal vleermuizen en spinnen op. Deze diertjes zijn een dankbaar geschenk om je huis te versieren met Halloween. Hang valse spinnenwebben rond de ramen om het nog echter te doen lijken.

Boodschappen schrijven op ramen en deuren:

Zet rare en onzinnige boodschappen op je ramen en deuren. Hiervoor kan je een afwasbare stift gebruiken. Schrijf ze in een onherkenbaar handschrift en laat wat druppels nepbloed de boel wat akeliger maken.

Heksen of spoken als tuindecoratie:

Versier je tuin met heksen, spoken of vogelverschrikkers. Gebruik gedempt licht om deze nog angstaanjager te maken. Zo lijkt je tuin een vergaderruimte voor heksen, spoken en andere griezelige wezens.

Griezelige kaarsen en kaarsenhouders:

Om het echt spookachtig te maken zet je nog wat griezelige kaarsen rondom je huis. Creëer verschillende schaduwen door het licht op muren te laten schijnen.

Vergeet jezelf niet en griezel lekker mee

Om in de stemming van Halloween te blijven, verkleed je op het moment zelf ook in een griezelige verschijning. Er zijn monsters genoeg die gemakkelijk te kopiëren zijn. Vergeet ook de kinderen niet en trakteer hen op zelfgemaakte spinnenkoekjes of snoepjes in de vorm van insecten zoals larven en maden. En dan griezelen maar…

Bron. Www.woon-landelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *