Een geschikt hoofdkussen kopen

Wie fris en fruitig op wil staan is behalve een goed matras zeker ook een goed hoofdkussen. Ten onrechte wordt de rol van het hoofdkussen nog wel eens onderschat. Mensen die opstaan met hoofdpijn en met klachten aan de nek en schouders moeten zeker overwegen eens een ander hoofdkussen aan te schaffen. Je gaat meteen het verschil merken tussen een goed kussen en een minder goed kussen. Zonder enige twijfel.

Met een goed hoofdkussen sta je elke ochtend fit en energie op

Met een goed hoofdkussen sta je pijnvrij op. Ben je fit en energiek. Het hoofdkussen bepaalt voor een groot deel hoe fit en energiek je elke ochtend opstaat. Met een kussen dat niet ondersteunt, sta je moe op. Wellicht herken je het gevoel. Het matras is vaak een veelbesproken onderwerp als het gaat om goede nachtrust. Het hoofdkussen is dat wat minder. Vreemd want je slaapt toch een derde deel van je leven. Sterker nog; een hoofdkussen bepaalt ook mede je algemene gezondheid. Een deugdelijk hoofdkussen biedt en ondersteuning en is comfortabel. Een goed kussen biedt je de juiste ondersteuning ongeacht hoe je lichaamsbouw is. Daarbij is wel belangrijk hoe je lighouding is. Of je nu op je buik, rug of op je zij ligt er moet altijd sprake zijn van goede ondersteuning.

Het vult de ruimte tussen de schouders en de nek

Als je een goed hoofdkussen hebt, dan voelt het alsof je op een wolk slaapt. Ben je iemand die op de zij ligt, dan moet de ruimte tussen de schouders en de nek opvullen. Dan wordt voorkomen dat er een rare knik ontstaat en je met nekpijn opstaat. Lig je meer op je rug, dan is er minder ruimte op te vullen. Dan dient een kussen te zorgen dat het lichaam steeds in een rechte lijn ligt en de bek voldoende ondersteuning biedt. Een hoofdkussen moet daarnaast veelzijdig zijn. Je ligt immers niet heel de nacht in dezelfde houding. Onderzocht is dat je gemiddeld genomen veertig keer per nacht draait. Ook dan moet een goed kussen steeds ondersteuning biedt.

Op een goed kussen bespaar je niet

Een goed hoofdkussen bestaat uit de beste materialen en ontspant de spieren. Er zijn kussens beschikbaar waarbij je zelf de vulling en de mate van ondersteuning kunt bepalen. Een goed kussen past zich aan je lichaam aan. En niet andersom. Je hebt overigens heel wat te kiezen als je een nieuw hoofdkussen koopt. Kijk alleen maar naar de vulling van het kussen. Dat kunnen veren, het kan dons, schuim maar ook traagschuim zijn. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast speelt het dus een rol of je op je zij of op je rug slaapt. Met een goed hoofdkussen kun je jarenlang doen, Wel is het verstandig om na vier jaar van kussen te wisselen. Altijd is een goed kussen de investering meer dan waard. Het bepaalt hoe je slaapt en is mede bepalend hoe gezond je bent. En op je gezondheid bespaar je uiteraard nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *