Welk kleur licht is leuk voor in een tuin?

Lampen zijn niet alleen binnenshuis belangrijk, maar ook buitenshuis. Het geeft een leuke sfeer af en het biedt meer mogelijkheden. Door de lampen kan je namelijk langer en gezelliger buiten blijven zitten. Jij kan dan langer genieten op jouw tuinbank van Tuintrend. Wie wilt dat nou niet met het lekkere weer langer buiten blijven? Kan jouw tuin nog wat licht gebruiken? Dan is het belangrijk dat je aan een paar dingen denkt. Houd rekening met de natuur bij het maken van een lichtplan. Zo bescherm jij de natuur en de dieren en kan je toch genieten van een leuke sfeer door lampen!

Waarom zijn lampen zo belangrijk?

Helemaal in het donker zitten is niks. Het is niet gezellig en biedt ook geen leuke sfeer. Het is daarom leuk om toch wat lampjes in je tuin te hebben. Het zorgt voor een sfeer, maar het zorgt er ook voor dat jij ‘s avonds nog in het donker buiten kan zitten en wat kan zien. Lampen zijn dus belangrijk voor meerdere doelen. Het creëert als snel een leuke sfeer. Je kan ook een slinger met lampjes ophangen, dit geeft ook al een leuke sfeer af. Veel licht hoeft het niet te zijn.

Houd rekening met de juiste kleurtemperatuur

Als je lampen in je tuin zet is het belangrijk dat je rekening houdt met de natuur en dieren. Dit kan je doen door rekening te houden met de kleurtemperatuur van je tuinlampen. Veel tuinlampen zijn van LED. LED lampen geven alleen niet altijd een leuke sfeer af. Wil je toch een leuke sfeer af geven met LED lampen, neem dan lampen met een kleurtemperatuur van maximaal 3000 K. Lampen met een hogere kleurtemperatuur verstoren het bioritme van de natuur. Het is ook ideaal om gebruik te maken van een tijdklok of sensor. Zo verbrand je geen onnodige elektriciteit. Dat is beter voor je portemonnee en voor de natuur.

Welke kleur lampen zijn leuk voor in een tuin?

Geelkleurige lampen zijn het leukst voor in een tuin. Wit licht, maakt een tuin minder gezellig. Het is zelfs ook mogelijk om gekleurd licht te hebben in je tuin. De kleur groen is ook een gave kleur voor in je tuin. Dit is vooral leuk bij lampen die in de struiken staan en op struiken of planten schijnen. Groen licht is alleen niet zo natuurvriendelijk. Hoe sterk een lamp ook schijnt is ook belangrijk. Koop daarom dimbare lampen. Zorg er daarnaast ook voor dat de lampen altijd zoveel mogelijk naar beneden staan gericht. Verlichting onder een overkapping is ook leuk. Dit is minder erg voor de natuur, want vogels komen toch niet onder de overkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *