lekkage in de keuken

Lekkage in de keuken stap voor stap oplossen

Stroomt het water met aanzienlijk minder druk uit de kraan in jouw keuken dan je gewend bent? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage. Een lage waterdruk is één van de signalen die kan duiden op een lekkage. Vaak wordt gedacht dat een lekkage makkelijk te vinden is. Soms staat er inderdaad een plas water, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Het verhelpen van een lekkage is hierdoor niet altijd even makkelijk. Toch wil je een lekkage in jouw keuken zo snel mogelijk verhelpen. Maar hoe zorg je daar eigenlijk voor? Wij vertellen je hieronder stap voor stap hoe je een lekkage in jouw keuken oplost!

Stap 1: ga op zoek naar het lek

Voordat je een lek kunt vinden, moet je op zoek naar de bron van de lekkage. In sommige gevallen zie je het water ergens uit een leiding stromen. Dit hoeft niet het geval te zijn. Er kan namelijk ook sprake zijn van een zogeheten onzichtbare lekkage. De bron van het lek is in dat geval niet met het blote oog te zien. Er zijn mensen die daarom besluiten hun vloer of muur open te breken. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat er zo onnodig veel schade wordt aangericht. Om de bron van een lekkage te vinden, kun je lekdetectie toepassen. Op deze manier wordt de bron tot op de millimeter nauwkeurig gelokaliseerd. Dit scheelt jou behoorlijk in de kosten.

Stap 2: Onderneem zelf actie

Je kunt lekdetectie uitbesteden aan een loodgieter, maar het is ook mogelijk om dit zelf uit te voeren. Indien je zelf aan de slag gaat, moet je wel over de benodigde apparatuur beschikken. Heb je het lek gevonden? Dan wil je dit natuurlijk dichten. Pas hierbij wel op. Het is namelijk niet bepaald makkelijk om een lekkage te verhelpen. Dit geldt zeker wanneer je geen ervaring hebt. Ga je toch zelf aan de slag? Kijk er dan niet raar van op wanneer het lek snel terugkeert. Om de schade die een onzichtbare lekkage aanricht te beperken, kun je wel zelf de watertoevoer afsluiten.

Stap 3: Schakel een lekdetectiespecialist in

Lukt het je niet om de bron van een lekkage te vinden? Of lijkt het je niet verstandig om zelf een lek te dichten? Doe dan een beroep op een lekdetectiespecialist. Je hoeft er zodoende niet bang voor te zijn dat werkzaamheden op de verkeerde manier uitgevoerd worden. De schade blijft beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *