Infrarood panelen als verwarming: hoe werkt dat?

Het gas wordt duurder en de overheid stuurt aan op verduurzaming van je woning. Vaak wordt gedacht aan het plaatsen van zonnepanelen om energie op te wekken, maar wist je dat je met infrarood panelen veel kunt besparen op gas? Hoe dat werkt en waar in het huis warmtepanelen geplaatst kunnen worden, lees je in dit artikel.

Verwarmen zonder gas

Het grootste voordeel van infrarood panelen in het huis, is dat je veel geld bespaart op gas. Infrarood werkt op elektriciteit; de panelen geven warmtestraling af dat weerkaatst wordt door de objecten in de kamer. Doordat de warmte niet via de lucht circuleert, maar door de objecten wordt weerkaatst, is de ruimte sneller verwarmd en blijft de warmte ook langer hangen. Je hoeft de panelen dus maar kort aan te zetten om het lekker warm te krijgen in huis.

Waar in huis kun je warmtepanelen plaatsen?

Infrarood panelen kun je in het hele huis of appartement plaatsen, zolang er elektriciteit of een stopcontact in de buurt is. Infrarood panelen komen in verschillende maten die elk hun eigen vermogen hebben. Zo heb je kleine, middelgrote en grote panelen. Ook kun je ervoor kiezen om een mobiel infrarood paneel aan te schaffen. Dit kan heel handig zijn wanneer je een koude plek in de woonkamer extra wilt verwarmen, of voor een hobby- of werkkamer. Zeker nu thuiswerken in ons leven geïntroduceerd is, wil je graag op een prettige manier kunnen werken zonder dat het je veel geld kost aan verwarmen. Infrarood panelen zijn daarom ideaal! Of je ze nu in de woon-, slaap-, werk-, babykamer of in de garage wilt plaatsen, alles is mogelijk met warmtepanelen.

Infrarood in de badkamer

Wist je dat infrarood panelen ook een goede optie zijn om de badkamer te verwarmen? Warmtepanelen in de badkamer zijn een ideale optie wanneer je in de koudere maanden graag geniet van een lekker avondje ontspannen onder de douche of in bad. De elektrische badkamer radiator kun je volledig onzichtbaar installeren in een badkamerspiegel of een handdoekdroger. Zo wordt het infraroodpaneel écht onderdeel van je interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *