Hoe vind je de geschikte woning voor jou?

Een woning vinden op de huizenmarkt is nu zeker een lastige taak. De jachten naar appartement of de perfecte woning lijkt eindeloos, maar geef de moed niet op. Voor degene onder ons die ook beginnen met het zoeken naar hun eigen stekje hebben wij wat handige tips. Dit is zeker prettig voor de mensen die wel graag een woning willen, maar niet zozeer weten waar ze moeten kijken en wat ze eigenlijk wel willen. In dit blog delen wij onze beste tips om een passende woning voor jou te vinden.

De grote vraag: wel of niet een tuin?

Wat maakt het verschil tussen een appartement en een woning? Als we volgens de officiele definities gaan, dan is het vaak het verschil tussen de twee dat een ‘woning’ een tuin heeft en een appartement (vaak) niet. Het nemen van een tuin is een belangrijke overweging bij het zoeken naar je perfecte woning. Moet je dus wel een tuin nemen of niet?

Als je zelf niet zo veel weg hebt met de natuur, dan is het misschien een beetje overbodig om naar woningen te kijken die een tuin erbij geven. Heb je echter een huisdier of ben je met een gezin? Dan is het misschien beter om juist wel een tuin te nemen. De meeste huisdieren hebben wel altijd een ruimte nodig waar ze even lekker rond kunnen lopen en snuffelen. Voor kinderen is het ook fijn dat ze even naar buiten kunnen in de zomer (maar dan wel dicht bij huis).

Alles dichtbij: de ‘walkability score’

Misschien heb je het wel eens op TV gehoord over makelaars die spreken over een ‘walkability score’. Wat houdt dit precies in? Letterlijk vertaald verwijst het naar de loopafstand van de woning, maar wat er eigenlijk mee wordt bedoeld is hoe dichterbij bepaalde voorzieningen zijn. Denk hierbij aan een supermarkt, scholen en andere soortgelijke voorzieningen die je nodig hebt in je dagelijks leven. Het kan zo zijn dat je een leuk appartement te koop beveren gevonden heb (lekker dichtbij je ouders), maar dat er geen enkele supermarkt of drogisterij op 15 minuten loopafstand te vinden. Dit kan wel een probleem zijn voor sommige mensen. Loop zelf na wat je dagelijkse activiteiten zijn, hoe vaak je boodschappen doen en hoe prettig je het zelf vindt als je dichtbij voorzieningen woont. Niet iedereen wilt graag in een bruisende stad, dichtbij winkels en andere voorzieningen wonen. Het hangt echt af van je levensstijl en je eigen voorkeuren.

Een woning omringd met groen of grijs

En dan komt de volgende vraag: ga je liever voor een appartement te koop lier, dichtbij de grote steden, of juist een plek waar je meer groen ziet dan gebouwen? Sommige mensen worden veel vrolijker wanneer ze omringd zijn met veel flora en fauna, andere houden toch meer van iets dynamisch. Dit hangt vaak ook af in welke fase je in je leven zit. Weeg zelf af wat het beste is voor jou: wil je dat jij en je partner nog vaak uit kunnen gaan? Of heb je liever dat je kinderen opgroeien waar ze wat langer moeten fietsen om naar school te gaan? Praat zelf ook met mensen in je familie of je vrienden wat zij meenemen in hun besluit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *