jacuzzi schoon

Hoe maak je een jacuzzi schoon?

Wanneer je beschikt over een jacuzzi wil je natuurlijk dat je daar zo lang mogelijk van kunt genieten. Om zo lang mogelijk van je jacuzzi te kunnen genieten is onderhoud heel belangrijk. Bij onderhoud hoort het schoonmaken van de jacuzzi. Wat is nu een goede manier om je jacuzzi te reinigen?

Goede tips

Om de jacuzzi goed schoon te houden is het belangrijk om ongeveer 4 keer per jaar het water te verversen en de jacuzzi schoon te maken. Voor de jacuzzi geleegd wordt om te reinigen, is het goed om de leidingen te reinigen met een speciaal product. Wanneer de leidingen schoon zijn, kan de jacuzzi leeg gemaakt worden. Met een tuinslang kun je hierna makkelijk de jacuzzi uitspoelen. Hierna kan met een speciaal reinigingsmiddel voor jacuzzi’s de jacuzzi goed schoon gemaakt worden. Het schoonmaken kun je het beste doen met een zachte spons of doek om schade aan de kuip te voorkomen. Jacuzzi reinigen – Elite Wellness kan jou helpen met het schoonmaken van jouw jacuzzi.

Filter van de jacuzzi reinigen

Het filter van de jacuzzi reinigen hoort ook bij de schoonmaak van de jacuzzi. Het wordt aangeraden om het filter minimaal één keer in de week te reinigen door middel van schoonspuiten met de tuinslang. Een grondige schoonmaak van de filter wordt iedere maand aangeraden. Achterstallige schoonmaak van de filter kan verstopping tot gevolg hebben door kalkaanslag. Wanneer de filter verstopt is, heeft de jacuzzi een slechte watercirculatie. Om de filter te reinigen dient de cartridge uit de filterhulzen gehaald te worden en kan achtergebleven vuil verwijderd worden. De filter kun je vervolgens laten weken in een speciaal reinigingsmiddel zodat deze grondig schoongemaakt wordt. Na het weken kan de filter weer terug geplaatst worden.

De schoongemaakte jacuzzi weer vol laten lopen

Na het reinigen van de leidingen, de kuip en het filter van je jacuzzi kun je weer vers water in de jacuzzi laten lopen. Voor het vullen van de jacuzzi kan het beste leidingwater gebruikt worden. In regenwater en putwater zit namelijk veel vervuiling waardoor de jacuzzi weer sneller vies wordt. Veel vervuiling in de jacuzzi kan ook voorkomen worden door hoes of cover over de jacuzzi te leggen. Hierdoor komt er geen regenwater in de jacuzzi en waait er geen vuil in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *