keuken tegelvloer

Hoe maak ik mijn tegelvloer schoon?

Iedereen weet: waar eten bereidt wordt, wordt ook vuil geproduceerd. De keuken is bij uitstek een ruimte waar veel water, vetspetters of etensresten op de vloer belanden. Veel mensen hebben in hun keuken een tegelvloer liggen. Dat is praktisch, want een tegelvloer is een relatief hygiënische en onderhoudsvrije vloer. Maar hoe maak je je tegels het beste schoon? In deze blog vind je het antwoord.

Begin altijd met stofzuigen

Hoe je de schoonmaak van je tegels ook gaat aanpakken, het is belangrijk om de vloer eerst stofvrij te maken. Al het losliggende vuil moet zijn verdwenen voordat je begint met het echte werk. Gebruik hiervoor een goede stofzuiger of, als je gaat voor het gemak, een robotstofzuiger.

Dweil je vloer met schoonmaakazijn

De meest gangbare manier om je vloer te reinigen is door hem regelmatig te dweilen. Dit doe je met een mengsel van lauw water en schoonmaakazijn. Vooral dit laatste is belangrijk. Veel mensen denken dat zwaardere schoonmaakmiddelen nodig zijn om tegels in een optimale staat te houden. Niets is echter minder waar. Door allesreiniger, groene zeep of zuurhoudende schoonmaakmiddelen te gebruiken zorg je er alleen maar voor dat de vloer viezer wordt. Er ontstaat dan namelijk een vetlaag op de vloer waar vuil zich in vasthecht. Zo creëer je dus een averechts effect.

Keukentegels ontvetten

Is je keuken erg vies, dan kun je ook ontvetter gebruiken om de tegels schoon te maken. Hiermee verwijder je eenvoudig het vet van de vloer. Een goed alternatief is wasverzachter.

Voegen schoonmaken

Bij het schoonmaken van je tegels kun je de voegen natuurlijk niet overslaan. Ook hiervoor is schoonmaakazijn het meest geschikt. Voor het schoonschrobben van de voegen kun je een tandenborstel gebruiken.

Alternatieve methoden

Klinken bovenstaande methoden je als te veel werk in de oren? Een steeds populairder wordend alternatief voor het schoonmaken van je vloer is het gebruiken van een stoomreiniger. Kies je hiervoor, zoek dan wel van tevoren goed uit of jouw vloer hier voor geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *