Hoe herken je vintage meubels?

Vintage meubels zijn helemaal in. Je zal het misschien niet denken, maar er zit ook nog een verschil tussen retro meubels en vintage meubels. Vintage meubels zijn in tegendeel tot retro meubels veel ouder. De vintage meubels zijn nog overal te vinden. Veel winkels bieden deze vintage meubels nog aan. Het is dan wel handig dat je de vintage meubels kan herkennen. Bij Studio Nine Design in Bergen op Zoom heb je een hoop leuke vintage meubels. Zij zijn ook gevestigd in Breda. Zet jij ook leuke vintage meubels neer in jouw woning? 

Wat is het verschil tussen vintage en antiek?

Het grootste verschil tussen vintage en antiek is dat meubels die antiek zijn al langer dan 100 jaar oud zijn. Is jouw meubel meer dan 100 jaar geleden gemaakt? Dan is het een antieke meubel. Deze meubels zijn nog meer geld waard, dan een vintage meubel. Met een antieke meubel en een vintage meubel kan je een leuke sfeer geven aan jouw woning. Het is een leuke stijl en dit kan je altijd toevoegen in je woning. 

Er zit verschil tussen materiaal en afwerkingen

Hierboven heb je al kunnen lezen dat retro meubels nieuw zijn geproduceerd zijn en een vintage look hebben. In tegenstelling met de vintage meubels zijn dit wel oude meubels. Het is dan natuurlijk ook moeilijk om te herkennen welke meubels nou echt vintage zijn. Het onderscheiden van vintage meubels met moderne meubels van nu is niet zo moeilijk. Vintage meubels zijn lichter en niet erg duurzaam geproduceerd. Een vintage meubelstuk heeft voornamelijk chroom en formica als materiaal. Je kan een vintage meubelstuk ook herkennen aan de wieltjes. Tegenwoordig worden alle wieltjes gemaakt van plastic, maar bij de vintage meubels is dat niet zo. Zij worden gemaakt van metaal. 

De staat van een meubelstuk

Een meubelstuk dat al langer dan 30 jaar oud is, mag je ook vintage noemen. Je kan vintage meubels ook herkennen aan de functionaliteit van het meubel. Functionaliteit en efficiëntie was vroeger het belangrijkst. Het is belangrijk dat je een vintage meubel kan herkennen of het meubelstuk wel echt vintage is. Een vintage meubelstuk heeft een merkplaatje op het meubel. Het is ook mogelijk om de bedrading en schroeven na te gaan. Je kan een vintage meubel ook herkennen door zijn stempel waaraan je kunt zien dat het authentiek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *