jaloezieen dubbel glas

Wat zijn jaloezieën tussen dubbel glas?

Jaloezieën staan er om bekend een vorm van binnenzonwering te zijn. In nagenoeg alle gevallen worden deze jaloezieën dan ook voor het raam bevestigd. Waarom niet in alle gevallen? Omdat er ook zoiets bestaat als exemplaren welke tussen dubbel glas worden geplaatst. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar dat is het in de praktijk eigenlijk helemaal niet. In dit geval worden de jaloezieën zoals de naam reeds laat vermoeden geïntegreerd in het glas van het raam. De mogelijkheden van dergelijke jaloezieën zijn eigenlijk min of meer hetzelfde als bij gewone exemplaren het geval is. Dit betekent dat ze ook perfect gekanteld evenals naar boven en naar beneden bewogen kunnen worden. Deze vorm van binnenzonwering wordt altijd gecombineerd met isolatieglas. Hierdoor kan er ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde worden gerealiseerd voor je woning.

Hoe verloopt het bedienen van de jaloezieën?

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar op welke manier moeten de jaloezieën dan precies bediend worden? In het merendeel van de gevallen gebeurt dit door middel van een magneet welke op het glas is geplaatst. Eventueel is het ook mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een gemotoriseerde bediening. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een schakelaar en / of een afstandsbediening. Net zoals bij gewone jaloezieën het geval is geldt ook voor jaloezieën welke zijn geplaatst tussen dubbel glas dat ze geïntegreerd kunnen worden in het domoticasysteem van de woning.

Waar gebruik maken van jaloezieën tussen dubbel glas?

In de praktijk is het mogelijk om deze vorm van binnenzonwering op verschillende plaatsen toe te passen. In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat het vooral kantoren zijn welke zich laten verleiden tot deze optie. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook steeds vaker in particuliere woningen voor wordt gekozen. In principe kunnen deze jaloezieën uitstekend in elke ruimte worden verwerkt. Dit geldt ook zeker voor meer vochtige ruimtes zoals de keuken en zelfs ook de badkamer. Een extra pluspunt is terug te vinden in het feit dat deze jaloezieën gecombineerd kunnen worden met verschillende vormen van beglazing. Op dit vlak kan je een keuze maken tussen:

  • Veiligheidsglas;
  • Warmtereflecterende beglazing;
  • Zonreflecterende beglazing; 
  • Dubbele en driedubbele beglazing;

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Nog een extra, niet onbelangrijk voordeel welke is verbonden aan jaloezieën tussen dubbel glas heeft betrekking tot de hygiëne waar je op kan rekenen. Van deze vorm van zonwering is dan ook bekend dat ze honderd procent hygiënisch evenals onderhoudsvriendelijk zijn. Voor veel mensen met een drukke job is het van groot belang dat ze zo weinig mogelijk aandacht moeten besteden aan het schoonmaken van bijvoorbeeld hun zonwering. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is kiezen voor deze exemplaren tussen dubbel glas zeker een aanrader. De jaloezieën beschikken bovendien ook nog eens over een uitstekende levensduur. Dit betekent dat je niet snel terug zal moeten investeren, in tegendeel. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van zonwering gecombineerd met isolatieglas komt tot slot ook de isolerende eigenschappen van de ruimte en je woning uiteraard alleen maar ten goede. Voor een expert in raamdecoratie en een specialist in jaloezieën op maat, kun je terecht bij Doe Het Budget | Raamdecoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *