Wat te doen bij dakschade door een storm?

Momenteel hebben we steeds meer te maken met heftige weersomstandigheden zoals een storm. Jammer genoeg kan het dan dus ook voorkomen dat je te maken krijgt met dakschade. Vooral bij een storm wordt veel schade veroorzaakt door bomen die ontworteld raken en zo op woningen vallen. Ook rondvliegende dakpannen zijn een voorkomend probleem. Benieuwd wat je moet doen bij stormschade aan je dak en hoe je een daklekkage moet verhelpen? Lees dan snel dit artikel!

Op deze manier blijf je een storm de baas

Je kunt een storm niet voorkomen, maar je kan wel een aantal dingen doen om de schade die de storm gaat aanbrengen een jouw dak zoveel mogelijk te beperken. Als eerste kan je zoveel mogelijk losse voorwerpen zoals takken, speelgoed en tuinaccessoires uit de tuin halen zodat deze niet tegen de woning aan kunnen waaien bij een storm. Ook kan je alle ramen en deuren dicht doen. Als laatste is het verstandig om het dak zo nu en dan te controleren op loszittende dakpannen en deze eraf te halen of vast te maken voordat het gaat stormen. Wanneer je niet weet hoe je het dak zelf kunt checken, kan je ook een bedrijf als BRNC Dakwerken langs laten komen voor een goede controle. 

Wat kan er gebeuren met je dak na een storm? 

Een storm kan ervoor zorgen dat dakpannen los komen te liggen. Wanneer het dak lek raakt, kunnen er vochtproblemen in de woning ontstaan. Denk aan natte plekken in de woning en schimmels. Dit kan erg vervelend zijn voor mensen die hier niet goed tegen kunnen en hier moet je dus zeker snel iets aan doen. Laat het dak dus zo snel mogelijk repareren. 

Wordt schade aan het dak verzekerd? 

Wanneer jouw huis beschadigd is geraakt door de storm, is het van belang dat alles wat er kapot is gegaan goed wordt vastgelegd. Ga daarom nooit meteen beginnen met het herstellen en opruimen van alle schade voordat je goede fotos gemaakt hebt en alles met de verzekering hebt geregeld. Vaak keert de verzekering uit wanneer er sprake is van schade door een storm met windkracht 7 of hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *