wintercozy

Tips voor je tuin winter cozy maken

Veel mensen willen hun tuin in de winter cozy maken. Er zijn een hoop manieren om dit voor elkaar te krijgen. Om dit zo goed mogelijk te doen, zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden. Zo weet je zeker dat je jouw tuin deze winter op tijd en optimaal winter cozy kunt maken.

Je tuin winterklaar maken

Allereerst kun je ervoor kiezen om je tuin voor ieder seizoen in te richten. Dit doe je door bloemen en planten aan te schaffen en in de tuin te zetten die bij de winter horen. Een goede site ter inspiratie is https://www.tenhoven-bomen.nl/. Hier worden ook een hoop leuke andere spullen zoals fruitbomen verkocht. Zo kun je jezelf voorzien van fruit uit je eigen tuin.

Een kerstman tijdens de feestdagen

Een grote Kerstman pop opzetten in je tuin is een leuk idee om je tuin winter cozy te maken. De pop zal een erg leuk en vrolijk effect hebben op je tuin. Een grote kerstman pop zal eenmalig wellicht duur zijn, maar je kunt hier een lange tijd mee vooruit. Je zult hierdoor ieder jaar leuke kerstversiering hebben voor in je tuin.

Verlichting in je tuin

Ook is het leuk om verlichting in je tuin te aan te brengen. Je kunt ook een vorm maken met de verlichting in je tuin. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om het simpel te houden en enkel verlichting in de bomen en planten in jouw tuin aan te brengen. Je kunt daarnaast ook een grote Kerstman pop in je tuin voorzien van lichten op de randen. Zo krijg je ook een mooie vorm en blijf de Kerstman pop altijd zichtbaar.

Een vuurkorf in je tuin zetten

Een ander leuk idee is een zelfgemaakte vuurkorf. Een vuurkorf is allereerst gezellig en het ziet er leuk uit. Daarnaast kun je hierdoor in de tuin staan en zitten zonder dat je het koud hoeft te hebben. Tot slot is het ook mogelijk om marshmellows klaar te maken boven de vuurkorf. Een vuurkorf brengt dus meerdere voordelen met zich mee. 

Zout om sneeuw op de paden in je tuin te laten smelten

Iets wat de laatste jaren niet veel meer voorkomt in de Nederlandse winter is sneeuw. Toch is en blijft de natuur onvoorspelbaar waardoor dat dit jaar zomaar anders kan zijn. Om geen problemen omtrent gladheid in de tuin te ervaren als het vriest of sneeuwt in de winter is het handig om zout te hebben voor de paden in je tuin. Zo kan je te allen tijde op een veilige manier door je tuin lopen.

Een blokhut of veranda in je tuin

Als laatst is het handig om een blokhut of een veranda in je tuin te plaatsen tijdens de winter. Hierdoor kan je altijd droog en windstil in de tuin relaxen, ook als het winter is. Let hierbij natuurlijk wel op de vuurkorf als je deze onder de blokhut of veranda wilt plaatsen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *