opdekdeur

Een opdekdeur kopen: voordelen & mogelijkheden

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe binnendeur, dan kun je tegenwoordig kiezen uit twee hoofdsoorten: een opdekdeur of een stompe deur. Stompe deuren zijn deuren met scharnieren, waarbij de deur volledig in het kozijn past. Buitendeuren zijn bijna altijd stompe deuren: bij deze deuren valt de deur altijd in het kozijn. Opdekdeuren vallen deels op het kozijn, op een opdekrand. Vandaar dat dit type deuren opdekdeur genoemd wordt. Opdekdeuren worden vrijwel altijd als binnendeur gebruikt. Opdekdeuren worden met speciale paumelles opgehangen en geplaatst. Maar wat zijn precies de voordelen van een opdekdeur? En welke mogelijkheden heb je als op zoek bent naar een opdekdeur?

Een deur die gemakkelijk plaatsbaar is

Een van de grote voordelen van een opdekdeur is het feit dat deze deuren eenvoudig, met behulp van paumelles, te plaatsen is. Via een specifiek ophangsysteem zijn de deuren gemakkelijk en snel te plaatsen.

Een deur die nauwelijks tocht

Een ander groot pluspunt van een opdekdeur is dat deze deurvariant nauwelijks tot geen tocht doorlaat. Doordat de deur op het kozijn valt, zijn alle naden afgesloten en ben je definitief van een tochtige woning af. Dit betekent ook dat je met opdekdeuren energie kunt besparen: het blijft namelijk warmer in huis. Naast besparen op de energierekening, betekent het kopen van een of meer opdekdeuren dat je iets goeds doet voor het milieu. Je stoot namelijk minder CO2 uit, omdat er minder gestookt hoeft te worden om het warm in huis te krijgen. Zeker als je een wat oudere en tochtige woning hebt, zoals een oud herenhuis of een vooroorlogse of jaren vijftig-woning, is het gebruik van opdekdeuren in huis aan te raden. Doordat je minder tocht hebt, wordt het wooncomfort een stuk beter!

Ruime keuze aan kleuren en stijlen

Het fijne van opdekdeuren is verder dat er tegenwoordig een ruime keuze is aan stijlen, kleuren en designs. Qua ontwerp en woonstijl is er altijd wel een geschikte opdekdeur te vinden die helemaal bij jouw wensen past. De variatie is vandaag de dag enorm. Of je nu houdt van een strakke, grijze opdekdeur, een witte uitvoering of van en deur met patronen: alle typen en stijlen zijn beschikbaar. Dus laat je verrassen door alle mogelijkheden die er zijn en kies ook voor een deur die niet alleen een hoop energie bespaart, maar die ook stijlvol praktisch is.

Voordelige deuren in overvloed Prettig aan opdekdeuren is ten slotte de scherpe prijs waarvoor deze deurvariant online en offline te koop is. Voor een aantrekkelijk bedrag heb je vandaag de dag een opdekdeur die lang meegaat, er stijlvol uitziet én een interessante besparing oplevert. Er zijn mogelijkheden te over als je opdekdeuren zoekt!

Bron: jouwinboedel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *