vloeren in keukens

Een nieuwe keuken? Denk ook eens aan de vloer!

Beton werkt goed voor vloeren in keukens om dezelfde redenen dat het goed werkt op de gebruikelijke plaatsen, zoals garages en kelders. Het is namelijk vrijwel onverwoestbaar. Het is ook gemakkelijk schoon te maken met een snelle veegbeurt na een maaltijd, en het zal niet beschadigd worden door een hoeveelheid water. Natuurlijk is de taaiheid van beton ook een van de grootste nadelen. De natuurlijke uitstraling kan ook een probleem zijn, beton is grijs en fantasieloos. Maar dat kan worden overwonnen met een aantal decoratieve behandelingen om u een prachtige keukenvloer te geven die bijna onderhoudsvrij is.

Ontwerpmogelijkheden voor beton in de keuken

Een betonnen vloer kan worden verandert met verschillende behandelingen, of het nu gaat om een bestaande vloer of een nieuw gestorte vloer.

Polijsten en honen

Polijsten is een klusje dat gedaan moet worden door een vakman. Het gaat er daarbij niet alleen on een gladde vloer te verkrijgen, de vloer moet ook de glans krijgen die de kleuren goed tot hun recht laat komen. Alleen poetsen is net niet voldoende.

Het enige probleem met gepolijste vloeren in drukke keukens is dat het oppervlak glad kan zijn als het nat is. Het is het beste om een sealer te gebruiken die wat extra tractie toevoegt om uitglijden te voorkomen.

Om een effen kleur te krijgen zonder de variatie in tinten die typisch zijn voor de meeste toegepaste kleurbehandelingen voor betonnen vloeren zijn er verschillende mogelijkheden.

Gekleurd beton

Aan nat gemengd beton kunnen pigmenten in poedervorm worden toegevoegd voordat het wordt gestort om een kleur te verkrijgen die door de volledige diepte van de plaat of het gegoten beton heen loopt. Dit wordt vaak gebruikt voor patio’s, opritten en andere betonnen projecten buiten, zodat de blootgestelde randen dezelfde kleur hebben als het loopvlak.

Zuurbehandeling

Zuurbehandeling is een populaire manier om kleur te geven aan uitgehard beton. Tijdens de zuurbehandeling wordt een oplossing van water, zuur en anorganische zouten toegepast op het oppervlak van beton. Een chemische reactie kleurt het beton permanent. Zuurbehandeling kan een verscheidenheid aan unieke kleurniveaus van visuele textuur of diepte opleveren.

Schilderen

Een wat meer arbeidsintensieve methode om kleur aan te brengen op een betonnen vloer is het aloude schilderen. Zoals alle vloermaterialen heeft beton zijn nadelen. Deze moeten serieus worden overwogen voordat u zich verbindt aan een betonnen keukenvloer.

Scheuren: Een van de meest voorkomende problemen voor alle betonnen structuren is scheuren. Een goed afgewerkte plaat op een zorgvuldig voorbereide plaats zal waarschijnlijk geen significante scheurproblemen hebben, maar fijne scheuren zijn bijna onvermijdelijk ergens op de plaat. V

eel mensen vinden het niet erg dat er kleine scheurtjes ontstaan, omdat het in overeenstemming lijkt te zijn met de ruwe, steenachtige aantrekkingskracht van beton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *