Duurzaam hygiënisch is nu

Duurzaam werken neemt steeds meer de overhand, het is niet de toekomst maar het is nu. Milieuvriendelijk desinfecteren vindt ook steeds vaker plaats en is niet alleen belangrijk, maar het scheelt ook nog eens geld, plastic afval en overbodige transportkosten. Duurzame desinfecterende middelen presteren beter dan de gemiddelde bekende desinfectieproducten om de eenvoudige redenen dat ze hetzelfde werk goed verrichten en minder afval produceren. Kortom er is geen reden om niet over te stappen op duurzame desinfectie. Het is winst op ieder front.

Duurzaam betekent niet schadelijk

Duurzaam is een belangrijke term met inhoud. De ingrediënten waarmee op duurzame wijze wordt gedesinfecteerd zijn niet schadelijk voor mens en milieu. Deze middelen bestaan uit een toepassing van water, zout en elektriciteit. Desinfectiemiddelen die duurzaam zijn en dus niet schadelijk voor het milieu zijn belangrijk voor onze toekomst. Bacteriën, schimmels, gisten en virussen worden vakkundig uitgeschakeld door onder andere het toepassen van verneveling. Belangrijke schadelijke micro-organismen worden uitgeschakeld waardoor deze manier van desinfecteren breed inzetbaar is.

Duurzame desinfectie is breed inzetbaar

Van kantoorruimtes tot aan de veehouderij en van de akkerbouw tot aan de desinfectie van proceswater in de verschillende industrieën die er zijn, overal kunnen de duurzame desinfecterende middelen van Watter worden toegepast. Zoals omschreven zijn deze middelen natuurvriendelijk. Bijvoorbeeld een plantenkwekerij kan duurzame desinfectie toepassen zonder dat het schadelijke gevolgen heeft voor de planten. Samen met de gedachte dat er wordt bespaard op de inkoop en er minder afval wordt geproduceerd is het een hele goede groene keuze. Het recyclen van plastic heeft zijn beperkingen en de afvalberg blijft groeien. Met behulp van het systeem wat door Watter is uitgevonden kunnen er grote stappen vooruit worden genomen.

Een slim systeem

Wanneer het Watter systeem eenmaal is aangeschaft zijn er geen transportkosten meer. Het desinfectiemiddel wordt ter plekke aangemaakt. Op deze manier is het prettig werken, wordt er nooit misgegrepen en kan het werk gewoon doorgaan. Desinfecterende middelen zijn niet weg te denken uit ons leven. Het is nodig, zeker op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn. Van ziekenhuizen tot aan alle andere industrieën, die zeer uiteenlopend van aard zijn, kan er duurzamer worden gewerkt. Duurzaam desinfecteren is daar een groot onderdeel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *