Quooker ervaringen


  Het grote voordeel van de Quooker is tijdwinst. Je hebt meteen een kop of pot thee en ook koken gaat veel sneller. Je hoeft niet meer te wachten tot het water kookt of het kraanwater warm wordt.

  << Bekijk hier alle Quooker kranen in onze webshop >>

  Daarnaast is het volgens de gebruikers is het een voordeel dat je nooit meer kokend water pakt dan je nodig hebt. Als je met de waterkoker of een gewone ketel water kookt, kook je vaak te veel. En bij de combi-variant bespaar je doordat je niet lang hoeft te wachten voordat het water warm genoeg is.

  Hieronder een aantal Quooker ervaringen van enthousiaste gebruikers

  High Tea

  "Vandaag een gezellige High Tea gehad met een grote groep dames!!! De koppen thee waren niet aan te slepen maar gelukkig hebben we de Quooker! In een handomdraai een kop thee, ik kan het iedereen aanbevelen!"

  Fantastische ervaring: Meer dan een kraan!

  "Wij zijn super enthousiast over onze Quooker Fusion Square . Helemaal nu onze kleine meid 's avonds een fles melk krijgt voor het slapen gaan. Halfvol met melk, andere helft kokend water en heerlijk op temperatuur. Voor het koken van aardappelen, pasta en rijst is deze Quooker ook ideaal en als je daarna weer gewoon koud water nodig hebt is hij gelijk afgekoeld. Super systeem, wij kunnen niet meer zonder!"

  Energieverbruik quooker vs waterkoker

  Door de  hoogvacuümisolatie verbruikt het Quooker-reservoir maar 5 cent per dag om voort-
  durend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken Als je naar het maken van warme dranken kijkt, zoals thee of oploskoffie, kost het opwarmen van water met een waterkoker of een gasfornuis met keteltje ongeveer net zoveel. Een elektrisch fornuis met waterketel is zelfs minder efficiënt.

  Verder kan over het energiegebruik van de Quooker worden gezegd dat je nooit meer water pakt dan je nodig hebt. Met een waterkoker of ketel kook je al snel te veel en als je moet wachten tot het kraanwater warm wordt, loopt er ook een hoop water weg.

  Het energie verbruik van een Quooker ten opzichte van een Waterkoker is lastig echt met elkaar met elkaar te vergelijken het erg gebruikers afhankelijk is. De Quooker bied naast het dagelijks gebruik ook erg veel comfort en is er gebruikersvriendelijk.

  Is een Quooker gevaarlijk of juist veilig?

  Kokend water, zo uit de kraan, is dat nou niet gevaarlijk? Valt wel mee, aldus de gebruikers. De kraan is zo uitgevoerd dat de kans op verbranding klein is. Er zit een kindersluiting op die je ook wel ziet op flessen van bijvoorbeeld chemicaliën: eerst duwen, dan opendraaien. Ook komt het water verneveld

  uit de kraan, er zit lucht doorheen, er komt wat stoom vanaf en spettert een beetje. Daardoor zul je niet snel verbranden als je met het water in aanraking komt.

  Wel kan na verloop van tijd het veiligheidsmechanisme verslijten en zal wellicht vervangen moeten worden, anders kan de Quooker gewoon opengedraaid worden zonder eerst te drukken.

   

  Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker zijn die verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt.
  De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker hand in hand. 

  De voordelen van een Quooker kraan

  De Quooker heeft de volgende voordelen. U heeft direct op elk moment van de dag kokend water tot uw beschikking. De mogelijkheden voor het gebruik is ook legio. U kan direct thee zetten door het grote vat kan u meerdere glazen vullen. U kan direct een grote pot koffie zetten. De Quooker zorgt ervoor dat u in dagelijks gebruik met al deze toepassingen eenvoudiger wordt en sneller is. De aankook tijd van de aardappelen is er nagenoeg niet, doordat u de pan met kokend water vult slaat u het aan de kook brengen van de aardappelen over. Buiten tijdwinst bespaart u ook energie van de kookplaat.

  Als u voor de Fusion kraan of de Flex kraan kiest, heeft u ook nog maar 1 kraan op uw werkblad. U heeft dan gewoon koud en  warm water en kokend water dit allemaal uit 1 kraan. Met nieuwste innovatie van Quooker met flex kraan, kan u ook nog kiezen voor een kraan met een uittrekbare slang. Zodat het gebruikersgemak alleen maar toeneemt. U kan daarnaast ook nog kiezen uit verschillende kraan afwerkingen, zodat u de Quooker uitzoekt die het beste bij uw keuken past.

  Alle voordelen op een rij

  • Elk moment kokend water
  • Grote pot theewater of een enkele kop heet water in enkele seconden
  • Verkort bereidingstijd voor aardappelen etc. aanzienlijk
  • Energiebesparend
  • 1 enkele kraan op het werkblad
  • Flexibele kraan mogelijk
  • Legio varianten voor verschillende soorten keukenstijlen 
    

  Nadelen van een Quooker kraan

  Heeft een Quooker nadelen? De aanschaf prijs van een Quooker kan als nadeel worden ervaren. Over het algemeen is het een duurder product in aanschaf. Wat mensen doet afzien van de aanschaf van de Quooker.

  Een ander nadeel is het gevaar van brandwonden. Er komt immers wel kokend water uit de kraan dit kan niet opletten een kans op brandwonden geven.

  Ondanks dat Quooker er alles aan doet om het gebruik en veiligheid te optimaliseren bestaat de kans dat kleine kinderen toch in staat zijn om de kokend water kraan of functie afhankelijk van het model te gebruiken. Dit met eventuele vervelende gevolgen.

  Alle Nadelen op een rij

  • Aanschafsprijs
  • Gevaar op brandwonden

   


  Contact

  Keukenpakhuys
  Heideburen 49
  8441 GM Heerenveen

  Bezoek ons op bovenstaand adres

  0513-842702
  info@keukenpakhuys.nl

  59774533
  NL 171.337.141.B.01

  0148 5197 92
  NL63RABO0148519792
  RaboNL2U

  De voordelen van Keukenpakhuys.nl
  • Snel & veilig betalen
  • Fysieke winkel
  • Gratis bezorgd
  • Snelle levering
  • iDeal
  • Vooruit betalen
  • PIN
  • Mastercard
  • Visa
  • Bancontact/Mister Cash
  • Afterpay
  Klanten over Keukenpakhuys.nl
  Alex Wetting - Heerenveen

  Goede kwaliteit scherp geprijsd en vakmanschap zoals het hoort

  Ibrahim - Heerenveen

  Zeer prettig geholpen in de winkel. Was op zoek naar een fornuis. Deze hier besteld en was snel geleverd.

  Gerrie - Jubbega

  Vriendelijke bejegening, heldere communicatie zowel via mail als telefonisch/life. Minpuntje: de monteur die kwam installeren liet zowel het oude fornuis ( 100 x60 cm!), de oude afzuigkap als alle verpakkingmaterialen van de nieuwe spullen achter. Dat was niet afgesproken en vonden wij vreemd/lastig.

  Mariska - Driebergen

  Echt prima: persoonlijk contact, flexibel, deskundig, prijstechnisch meer dan in orde en strak op tijd geleverd. Hier kunnen heel wat (keuken)leveranciers nog wat van leren!