AEG producten


  De AEG-filosofie


  Het lijkt vandaag de dag misschien vreemd, maar er was een tijd dat creatieve waarden en esthetisch gevoel merendeels onbeduidend werden geacht voor de industriële productie. Er was weinig evenwichtigheid tussen vorm en functie als het ging om massaal geproduceerde goederen. Zo was het in elk geval tot 1907, toen AEG een vooruitziende architect uit Duitsland als creatieve consulent in dienst nam.

  Professor Peter Behrens was een Renaissance-man in de ware zin van het woord. Hij bewoog zich met gemak tussen verschillende disciplines: schilderen, grafisch kunst, architectuur en meubelontwerp. Toen hij bij AEG in dienst trad, bracht hij een simpele, maar krachtige ontwerpfilosofie met zich mee, die een langdurig stempel op ons bedrijf en de producten drukte.

  Elk van onze nieuwe generaties met betrekking tot productdesign, wordt uitgevoerd ten opzichte van de achtergrond en ervaring van een lange geschiedenis.

  In 1907 publiceerde Peter Behrens "Art in Technology", de basis voor "perfekt in form und function" (perfect in vorm en functie). Hij was bij AEG 's werelds eerste industriële vormgever, en beroemde trendsetters als Mies van der Rohe en Le Corbusier werkten in zijn kantoor.

  Behrens werkte met en werd geïnspireerd door enkele van de grootste namen in Modernisme, waaronder de oprichter van de Bauhaus-school Walter Gropius. In de jaren na 1914 waren vormgevers Wilhelm Kreis en Hans Krebs ook interne consulenten bij AEG, onder leiding van Behrens.

  In 1953 richtte Peter Sieber het eerste AEG interne designkantoor in Frankfurt op. Zijn opvolgers waren Eberhard Fuchs en Hans Werner Friedlaender, die de kwaliteit van de AEG-vormgeving met succes handhaafden.

  Tegenwoordig worden we omringd door sterke, gemakkelijk herkenbare merken. Dat is niet altijd het geval geweest.

  Het was de creativiteit van Behrens die het concept 'corporate identity' voor het eerst naar voren bracht. Productvormgeving was nog maar het begin. Behrens integreerde zichzelf en zijn benadering ten opzichte van vormgeving in onze volledige zakelijke cultuur. Als werknemer van AEG was hij de eerste die logo's, reclame en bedrijfspublicaties met een consistent, verenigd design creëerde. Hij ontwierp fabrieken die op de persoonlijke vereisten van AEG en haar werknemers waren aangepast. Hij creëerde niet alleen het bedrijfslogo, maar ook de volledige corporate identity, waaronder een enorme verscheidenheid aan reclamecampagnes. Corporate design ontwikkelde zich mede hierdoor tot een basiselement van de filosofie van een industrieel bedrijf en het bijbehorende merk.

  De verschuiving in paradigma die Behrens bij AEG en met het ontstaan van Duits industrieel design als geheel bewerkstelligde, was gebaseerd op het idee dat bij het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten niet alleen rekening moest worden gehouden met esthetica, maar ook met de specifieke functie van het object. Hij veranderde de vorm van functionele objecten zodanig, dat dit nu nog steeds zichtbaar is. De innovatieve concepten die door topontwerpers bij AEG zijn ontwikkeld.

  Wij ontwerpen producten voor de 21ste eeuw, geïnspireerd door een fantastisch personage in de geschiedenis van Duitsland en AEG: Peter Behrens, de oprichter van industrieel design en de spirituele voorvader van het hedendaagse designteam van AEG.


  Professor Peter Behrens
  1868-1940

  Behrens was niet alleen de voorvader van het Duitse industriële design, hij was ook de oprichter van 'corporate identity'.

   

  In de huidige tijd grijpt AEG nog steeds terug op de kernwaarden zoals deze zijn vastgelegd door professor Peter Behrens. Zoals bijvoorbeeld met de nieuwe problack range. Een compleet assortiment van inbouwapparatuur uitgevoerd in zwart. Door vast te houden aan de kernwaarden van de vormgeving , wint AEG met regelmaat de Reddot Design award. Dit is een hoog aangeschreven onderscheiding op het gebied van Design.

   

  Buiten de kernwaarden op het gebied van vormgeving, kiest AEG ook voor kwaliteit en functionaliteit. Dit komt tot uiting in de garantie voorwaarden. AEG geeft maar liefst 5 jaar garantie op hun apparatuur.  AEG geeft deze garantie om de kwaliteit te benadrukken. Daarnaast staat elk product bol van de toegevoegde waarde in de verschillende productgroepen die AEG heeft.

   


  Contact

  Keukenpakhuys
  Heideburen 49
  8441 GM Heerenveen

  Bezoek ons op bovenstaand adres

  0513-842702
  info@keukenpakhuys.nl

  59774533
  NL 171.337.141.B.01

  0148 5197 92
  NL63RABO0148519792
  RaboNL2U

  De voordelen van Keukenpakhuys.nl
  • Gratis bezorgd
  • Snelle levering
  • Snel & veilig betalen
  • Fysieke winkel
  • iDeal
  • Vooruit betalen
  • PIN
  • Mastercard
  • Visa
  • Bancontact/Mister Cash
  • Afterpay
  Klanten over Keukenpakhuys.nl
  Alex Wetting - Heerenveen

  Goede kwaliteit scherp geprijsd en vakmanschap zoals het hoort

  Ibrahim - Heerenveen

  Zeer prettig geholpen in de winkel. Was op zoek naar een fornuis. Deze hier besteld en was snel geleverd.

  Gerrie - Jubbega

  Vriendelijke bejegening, heldere communicatie zowel via mail als telefonisch/life. Minpuntje: de monteur die kwam installeren liet zowel het oude fornuis ( 100 x60 cm!), de oude afzuigkap als alle verpakkingmaterialen van de nieuwe spullen achter. Dat was niet afgesproken en vonden wij vreemd/lastig.

  Mariska - Driebergen

  Echt prima: persoonlijk contact, flexibel, deskundig, prijstechnisch meer dan in orde en strak op tijd geleverd. Hier kunnen heel wat (keuken)leveranciers nog wat van leren!